Rólunk írták

"Sári Diána vagyok, Luca nevű gyermekem 2009. októbere óta Kolman doktornő „kisbetege”!

Luca 2009. május 31-én született Hatvanban, szívzörejjel. A 2009. nyarán elvégzett katéteres vizsgálat szerint a diagnózis: súlyos kétoldali tüdőér szűkület, a tüdő érhálózatának alulfejlettsége, hétszeres nyomással működő jobbkamra. Rólunk írták

Kislányomat többször katéterezték és kapott értágító sztenteket, de Magyarországon konrtraindikáltak mindenféle műtéti megoldást, áttanulmányozva kislányom esetét és azt a megállapítást tették, hogy a legtöbb, amit lehet, azt már megtették. Luca egy olyan ritka rendellenességben szenved, hogy a tüdő artériái nem növekednek, néhány helyen kifejezetten szűkek. A szűkületek, amelyek fenntartják a magas nyomást, sebészileg elérhetetlen helyen vannak, történetesen bent a tüdő állományában. Ide csak úgy lehetne jutni, ha "lehámoznák" a tüdőt az erekről. Ráadásul ezek az erek nagyon kicsik és nagyon sok van belőlük. A viszonylag nagyobb ereket már kitágították a stentekkel, de ez nem hozott semmilyen eredményt, hiszen hiába engedett több vért a tüdő kis erei felé, azok nem kezdtek el növekedni. Tehát az erek falának szerkezete kóros, mindenhol az egész tüdőben.

Ebbe nem akartunk belenyugodni és Kolman doktornő eljuttatta Luca eredményeit, egy nagyon kedves, amerikában praktizáló kardiológus évfolyamtársának, aki 2012. szeptemberében a Hawai-szigeteken megrendezett „gyermekszív-hét” alkalmával megtartott konferencián bemutatta a világ legkiemelkedőbb specialistáinak ezeket az eredményeket. Egy ember tud esetleg erre a betegségre megoldást dr. Frank Hanley, aki az Egyesült Államok Stanford városában lévő Lucile Salter Packard Kórház gyermek-szívsebész professzora.
A neki elküldött dokumentációk alapján Hanley professzor első „ránézésre” igent mondott a műtétre. Stanfordban a 2013. január 30-án konzíliumot tartottak Lucáról, ahol Hanley professzor úgy vélekedett, hogy Lucának egy széles körű pulmonalis artéria rekonstrukciós műtéten kell átesnie. A műtét 1/3-ra tudná csökkenteni a jobbkamrai nyomást, jelentősen javulhatna a kislányom prognózisa, életminősége, egyáltalán esélyt kaphatna az életre.
Az amerikai borsos árra, (1,1 millió dollár) illetve gyermekem rohamosan romló állapotára tekintettel,2013. március 06-án Lucán itthon életmentő műtétet hajtottak végre a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

Kolman doktornő segítsége nélkül sosem tudtuk volna meg, hogy van lehetőség ilyen műtét elvégzésére, hogy nem kell lemondanunk a gyermekünkről, hogy lehet esélye az életre.

Sosem tudok ezért eléggé hálás lenni.

Kolman doktornő kezdetektől fogva, a mai napig kiemelt figyelemmel viseltetik a gyermekünk iránt, a műtétet követően többször meglátogatta Lucát az otthonunkban, empatikus, együttérző és végtelenül segítőkész. Bármikor fordulhatok hozzá segítségért, kérdéssel a félelmeimmel kapcsolatban.

Hálásan köszönjük Doktornő!!


Vaszily Luca és szülei "

Információk

Újszülöttekről

Néhány hasznos információ Részletek...

Kulanccsípés

Néhány hasznos információ... Részletek...

Hányás, hasmenés

Néhány hasznos információ Részletek...

Legfrissebb híreink

Információk